Wil je liever in 1 keer de juiste jeans bestellen zonder onnodig te hoeven retourneren of extra maten te bestellen?
Lees dan onze handige tips & tricks door. Wij willen jou daarmee op weg helpen de juiste jeansmaat te bepalen! Toch nog wat extra hulp nodig?

Onze klantenservice staat altijd voor jou klaar! Wat heb je nodig? – Pen en papier (of je notities op je telefoon) – Soepele meetlint

Heupomvang opmeten

We beginnen met het opmeten van de heupomvang. Je heupomvang meet je
daar waar je heupen het breedste zijn, rondom. Zorg dat er geen kleding behalve bijv. een onderbroek onder het meetlint zit om zo goed mogelijk jouw omvang te bepalen.
Deze maat wordt vaak aangeduid met een ‘W’ wat staat voor ‘Width’, wijdte.

Lengtemaat opmeten

Niet al onze jeans bevatten een lengtemaat. Mocht dit wel zo zijn staat dit bij de maten vermeld.
Je beenlengte meet je vanaf de bovenkant van je binnenbeen tot aan de vloer. Deze maat wordt vaak aangeduid met een ‘L’ wat staat voor ‘Length’, lengte.
En als laatste.. wat doe je nu je deze afmetingen hebt? Bekijk de tabel.

Achter heupomvang zie je verschillende cijfers, zoek hier het cijfer wat jij gemeten hebt en trek een rechte lijn omlaag naar het cijfer achter jeansmaat. Als man is mijn heupomtrek bijvoorbeeld 99cm cm, ik heb dan jeansmaat 32.

Taillemaat

De taillemaat die je ook terugvindt in onze tabel is meer bedoeld voor bovenkleding.
Je meet je taille altijd op het smalste punt. Als je het aantal centimeters hebt opgemeten trek je nu juist een lijn naar boven tot aan ‘EUR’, dit staat voor Europese maten.
De Europese maten zijn aangeduid in cijfers maar zijn daarboven ook aangeduid in de bekende letters S/M/L et cetera.

OOK BELANGRIJK BIJ HET BEPALEN VAN JOUW JEANSMAAT...

Bij jeans heb je naast je maat ook altijd andere factoren die een rol kunnen spelen bij het bepalen van jouw maat.


Pasvorm: Skinny fit broeken, deze broeken sluiten erg nauw om de benen, heb jij erg gespierde benen, ga dan voor een maatje of twee groter.


Wassing: Jeans met een lichte wassing zijn over het algemeen vaker gewassen om tot deze kleur te komen. Ze zijn daardoor minder stug en hebben daardoor ook meer rek.


Materiaal: Het hoofdmateriaal waar denim van gemaakt wordt is katoen. Het percentage elastaan wat daaraantoe wordt gevoegd bepaald hoeveel stretch een broek heeft. Gebruikelijk heeft een jeans 1-5% elastaan om het stretchy te maken.


Hoe moet de jeans taille/heupband zitten?
Vaak draag je een jeans de gehele dag dus dan is het wel fijn als de broek niet knelt. Zorg daarom altijd dat je tijdens het passen ook even gaat zitten in de broek. Je voelt dan precies of de broek misschien te strak zit en kan een maat groter proberen. Als je opstaat en je broek is afgezakt, is het goed een maat kleiner te proberen.


Als je voor de spiegel staat, sluit de rits en de ‘ritsflap’ dan goed? Als dit openstaat zou een maatje groter beter passen. Er staat dan te veel druk op de knoop.


Hoe zitten jouw billen in de broek?
Net zoals bij dames willen sommige mannen ook graag keuze hebben in hoe een broek om de billen valt. Dit kan ook erg afhankelijk zijn van jouw bezigheid die dag. Een dagje met de kinderen op pad doe jij vast graag in een Regular Fit of Slim-Fit. Regular Fit modellen vallen wat losser op het bovenbeen en hebben een rechte of toelopende pijp.
De Slim-Fit it geeft daarintegen een ietwat strakkere fit om je been heen.


Net heel hard je beenspieren getraind?
Dan draag je waarschijnlijk liever een skinny fit die dit resultaat showt! De skinny fit en de slim fit zijn beide jeans die nauw sluiten op de bovenbeen.
De skinny jeans loopt smal af op de enkels, de slim fit loopt iets rechter maar sluit alsnog goed aan op je been. Voor velen is dit de ideale fit.


MEER JEANS ADVIES NODIG?
Stuur ons een bericht via de WhatsApp knop links onderaan de pagina.