Met een perfect zittend overhemd kom je stijlvol voor de dag en stap je vol vertrouwen de deur uit.
Het is daarom belangrijk om je exacte maat te kennen, zodat je niet in alle frustratie erachter komt dat je de verkeerde maat besteld hebt.
Lees hieronder hoe je jezelf makkelijk opmeet en zo je overhemdmaat bepaalt.

De boordmaat

Wil je een overhemd in de juiste maat, dan hoef je eigenlijk alleen je boordmaat te weten. Deze bepaal je door je halswijdte te meten.
Wil je toch nauwkeuriger je maat bepalen? Pak dan ook gelijk je borstomvang mee bij het opmeten.
Maak daarbij gebruik van de maattabel onderaan deze pagina.

Halswijdte meten

Door je halswijdte te meten, bepaal je je boordmaat. De halswijdte in centimeters staat namelijk gelijk aan jouw boordmaat.
Plaats een meetlint rond je hals op de breedste plek van je hals, net onder de adamsappel. Houd tijdens het opmeten ongeveer één vinger tussen je huid en het meetlint.
Meet je bijvoorbeeld 39 of een getal tussen de 39 en 40 cm, dan is je boordmaat 40. Rond dus af naar boven bij halve decimalen.

Borstomvang meten

Meet de omtrek van je lichaam op het breedste deel van je borst. Dit is meestal de plek vlak onder je oksels.
Houd het meetlint niet te los vast, maar ook zeker niet te strak. Klik hier voor onze overhemden uit de nieuwe collectie.

Maattabel overhemden

Nu je je halswijdte en borstomvang gemeten hebt, kun je aan de hand van onderstaande tabel jouw juiste boordmaat en dus je overhemdmaat bepalen.
Kom je er toch niet helemaal uit? Geen probleem, wij helpen je verder!

Stuur ons een bericht via de whatsapp knop links onderaan de pagina, via Instagram Messenger of stuur een mail naar info@goodfellasmenswear.nl